Wat zijn de populairste valutaparen bij Crypto Trading?

In dit artikel bespreken we de basisprincipes van crypto trading pairs. We beginnen met een eenvoudige uitleg van wat trading pairs zijn en waarom ze belangrijk zijn. 

Vervolgens bespreken we de voors en tegens van verschillende trading pairs. Sommige cryptocurrency’s kunnen alleen worden gekocht met andere crypto, dus het is belangrijk om te weten wat trading pairs zijn.

Dus als je nog niet weet wat trading pairs zijn en wanneer je welke het beste kunt gebruiken, lees dan snel verder.

De beste broker om op crypto te traden is voor ons Bybit, overzichtelijk en een eigen app.

Meer weten over Propfirms? Klik hier

Wat zijn trading pairs?

Een trading pair is een combinatie van twee verschillende valuta’s die aan elkaar gekoppeld zijn om de waarde ten opzichte van elkaar te bepalen. Met andere woorden, een trading pair geeft aan hoeveel valuta “Y” je kunt kopen met valuta “X”. Laten we bijvoorbeeld Bitcoin (BTC) als valuta Y nemen en de dollar als valuta X. Dan zou de trading pair BTC/USD zijn. Dit betekent dat je kunt zien hoeveel BTC een dollar waard is.

Trading pairs bepalen dus de waarde van een cryptocurrency of een andere valuta. Dit gebeurt feitelijk bij bijna alle producten. Zonder pairing kan je geen waarde aan een product toekennen. Als je een transactie voltooit met een trading pair, ga je in feite long met een valuta en short met de andere. Daarom wordt deze manier van traden ook wel long-short trading genoemd.

Een trading pair bestaat uit twee delen, deze worden tickers genoemd.

Dit zijn de afkortingen van een valuta of crypto. De ticker van het voorbeeld hierboven is BTC/USD. Om te bepalen waarmee je een bepaalde munt koopt, kun je voor de ticker het volgende zinnetje plaatsen: “je koopt, met”. In dit geval zou het zijn: “Je koopt BTC met USD”. USD is de base currency.

Sommige minder bekende cryptocurrency’s (altcoins) kunnen alleen worden gekocht met BTC of ETH als base currency. Dit betekent dat je deze munten of tokens alleen kunt kopen met een crypto trading pair.

Als je weet welke crypto je wilt kopen, is het verstandig om te onderzoeken hoe je deze munt kunt kopen en hierop je exchange af te stemmen. Soms moet je meerdere trades uitvoeren en onnodige transactiekosten zijn zonde als deze te voorkomen zijn. Er zijn verschillende soorten pairs zoals crypto, fiat en stablecoin pairs. Elk heeft zijn eigen voors en tegens.

Er zijn veel verschillende crypto trading paren, maar sommige zijn populairder dan andere. 

De populairste trading paren zijn vaak degene waarbij de meest populaire en liquide cryptocurrencies worden gebruikt als base currency. 

Dit zijn de meest gebruikte trading paren:

  1. BTC/USD – Bitcoin tegenover de Amerikaanse dollar
  2. ETH/USD – Ethereum tegenover de Amerikaanse dollar
  3. BTC/ETH – Bitcoin tegenover Ethereum
  4. BTC/USDT – Bitcoin tegenover stablecoin Tether
  5. LTC/BTC – Litecoin tegenover Bitcoin
  6. BCH/BTC – Bitcoin Cash tegenover Bitcoin
  7. XRP/BTC – Ripple tegenover Bitcoin
  8. EOS/BTC – EOS tegenover Bitcoin

De beste broker om op crypto te traden is voor ons Bybit, overzichtelijk en een eigen app.

Meer weten over Propfirms? Klik hier